Hvordan er det at studere på IT-Universitetet? Er der meget at læse? Hvordan foregår undervisningen? Har man tid til et studiejob? Er festerne sjove?

Når man står over for at skulle vælge uddannelse, kan man have mange af den slags spørgsmål, som man måske ikke lige kan læse sig til på hjemmesiden.

Derfor har vi lanceret "Spørg en studerende" - et initiativ, hvor du har mulighed for at kontakte en nuværende studerende på en af ITUs fire bacheloruddannelser.

De studerende kan du møde nedenfor, hvor de vil fortælle om deres uddannelse, og hvorfor de valgte ITU.

Du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord, og så vil de prøve at svare, så godt de kan, ud fra deres egne oplevelser. Det gælder både det faglige og sociale på universitetet. Der er ingen dumme spørgsmål, så spørg bare frit. Har du spørgsmål til adgangskrav, ansøgningsprocedurer, etc., så kontakt venligst studievejledningen.

Du kan også se eller gense vores SPØRG OS OM ALT, hvor fire bachelorstuderende svarer på spørgsmål om, hvordan det er at læse og være studerende på IT-Universitetet. Se udsendelsen her.


Christian - Global Business Informatics

Jeg hedder Christian og læser Global Business Informatics på 6. semester.

Jeg valgte mit studie på baggrund af den blanding af IT, business og project management det dækkede. Det tillod mig at arbejde med alle tre områder, uden at køre død i noget af det. Den gode udsigt til jobmuligheder var også en faktor, men det mest vigtige for mig var at det var et studie der ramte alle mine interesser samtidig. Global Business Informatics har på bare 3 semestre, lært mig en masse ting, som jeg kan relatere til den virkelige verden, og har givet mig en masse indsigt i den komplikerede verden der ligger bag business.

 

ITU har været en af de bedste tider i mit liv. Blandingen af undervisning på et højt niveau, men også  det rige sociale miljø der er en kæmpe del af livet på skolen. Man kan virkelig mærke at de mennesker man er omringet af, allesammen er engageret og interesseret i det arbejde man laver her.

 

Skriv til ChristianPortræt af studerende.

Ellen - softwareudvikling

Jeg hedder Ellen og læser softwareudvikling på 6. semester.

Da jeg begyndte på softwareudvikling, havde jeg ingen ide om, at det skulle blive drømmestudiet. Jeg havde aldrig programmeret før, men læringskurven var stejl, og jeg kom hurtigt i gang. På uddannelsen giver læringen mening, og jeg føler mig motiveret til at læse og løse opgaver. Jeg har altid haft fart over feltet og arbejdet med hænderne, og softwareudvikling rummer både det praktiske og teoretiske aspekt af IT. Er man gået død i at læse teori, kan man løse programmeringsopgaver, og hvis man sidder fast i en umulig opgave, kan man finde ro ved at læse teori. På den måde bliver det aldrig kedeligt. Derudover åbner studiet op for alverdens muligheder, da man kan kombinere IT med lige netop de interesser, man selv har.

På ITU er man sikker på at finde nogle gode mennesker enten gennem gruppeprojekter, studiestart, organisationer eller andet. Det sociale miljø styrker det faglige miljø og omvendt. Personligt kan jeg mærke, at det sociale betyder lige så meget som det faglige. Og så er det bare heldigt, at man efter en lang læsedag kan slutte dagen af med chitchat i fredagsbaren eller Analog (ITU’s café).

Skriv til EllenPortræt af studerende.

Bjørnar - softwareudvikling

Jeg hedder Bjørnar og læser softwareudvikling på 6. semester.

Dét der gør mig vild med studiet, er, at jeg får muligheden for at afprøve den teoretiske viden, jeg får, af i praksis. Ofte bliver vi undervist i et nyt emne, hvor vi derefter med det samme går i gang med praktiske opgaver, der er relateret til det emne. Studiet fokuserer både på at lære os, hvordan man programmerer godt, samtidig med vi får viden om hvordan man kommunikerer med dem, der skal bruge softwaren, samt overvejelserne en forretning vil gøre dig undervejs i et softwareprojekt.

Jeg har længe haft lyst til at læse noget relateret til programmering, og jeg valgte SWU fordi jeg synes, det virkede spændende med kombinationen af både at blive introduceret for en masse forskelligt programmering, samtidig med man får en bedre forståelse af, hvordan man udvikler god software for dem, der skal bruge det. Eftersom jeg også er flyttet til Danmark for at studere, var dét, at ITU er et lille og tæt miljø en ekstra fordel, siden og2 det har været nemt at få et godt netværk i en helt ny by og helt nyt land.

Skriv til BjørnarAnna - Global Business Informatics

Mit navn er Anna, og jeg læser Global Business Informatics på 6. semester.

Jeg kendte ikke til ITU før, at jeg søgte ind jeg havde bare en interesse for digitalisering og IT. Jeg gik derfor ikke ind med nogen bestemte forventninger til studiet, men da jeg så endelig kom derud, så vidste jeg, at jeg havde taget det helt rigtige valg!😃

På Global Business Informatics lærer vi om sammenspillet mellem IT og mennesker, og hvordan vi kan bygge bro mellem de to parter. Jeg synes, at det er spændende at forstå, hvordan teknologien former os, men også omvendt, hvordan vi kan bruge teknologien bedst muligt. Udover, at universitets livet består af en del læsning, så får vi samtidig oplevet teorien i praksis igennem samarbejde med virksomheder og organisationer. Derudover har ITU et fantastisk studiemiljø med fokus på studiegrupper, åbenhed og fede arrangementer, hvilket kun gør det sjovere og motiverende at være i. Jeg kan derfor kun varmt anbefale at overveje at læse på ITU😊

Skriv til Anna

Portræt af studerende man kan spørge.

Francisca - Digital Design og Interaktive Teknologier

Hej! Jeg hedder Francisca, og jeg læser Digital Design og Interaktive Teknologier (DDIT) på 6. Semester.

Jeg studerer DDIT, fordi det giver mig en mulighed for at være kreativ, på tværs af fagområder. Studiet er primært bygget op af længerevarende designprojekter, hvori man har frie rammer til at udforske, mange spændende emner. Studiet fokuserer på at undersøge forholdet mellem mennesket og computeren. Fx har jeg arbejdet med hvordan, man kunne gøre tøjmærket GANNI mere bæredygtigt, ved brug af teknologi. Studiet tillader en at bruge den teori man lærer i praksis, gennem vores projekter.

Jeg valgte ITU, da jeg længe havde ledt efter en kreativ uddannelse, der også lærte mig tekniske færdigheder, samt akademiske teorier og værktøjer. Udover det er universitetsmiljøet mega hyggeligt, og man falder nemt til. 

Skriv til Francisca
Portræt af studerende.

Anna - Data Science

Jeg hedder Anna og læser Data Science på 6. semester.

Jeg synes, Data Science er nice, fordi man får muligheden for at lære at programmere, fordybe sig i analyse af store datamængder og forstå hvordan data er over alt, selv i ting man ikke ville regne med, det var i. Data Science er et fedt studie, fordi det bliver ikke forventet af en, at man kan programmere på forhånd, så så længe man har interessen og lysten til at lære at programmere og lære at bruge de redskaber til projekter, så er man allerede godt klædt på til studiet.

Om du er typen der helst vil fordybe sig i studiet eller gerne vil være med i en masse organisationer, er der mulighed for det hele på ITU, og man kommer til at møde en masse som en selv. Siden ITU er danmarks mindste universitet, betyder det, at man hurtigt begynder at føle sig hjemme og får venner på tværs af alle uddannelser, hvad end man mødes til fredagsbar, kor eller har fælles forelæsninger.

Skriv til Anna


Portæt af studerende.

Peter - Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Peter og læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 4. semester.

Jeg synes, at uddannelsen er virkelig spændende, fordi jeg hele tiden bliver udfordret med noget nyt. I stedet for kun at dykke ned i ét bestemt område, præsenterer uddannelsen mig i stedet for vidt forskellige områder - fra læsetunge fag med fokus på teori til fag som programmering med et større fokus på praksis. I mange af fagene arbejder vi med semesterlange projekter, hvilket er rigitg givende, fordi vi sideløbende får den relevante teori, som vi altså med det samme kan anvende i vores eget projekt.

Jeg valgte udelukkende denne uddannelse, fordi jeg syntes, at den lød afsindigt spændende - og jeg har ikke fortrudt endnu. Dette skyldes helt sikkert også det sociale sammenhold, som er helt i top. Ikke bare på mit eget hold, men også med folk fra andre studieretninger og årgange. ITU er et lille universitet, så man har virkelig mulighed for at komme hinanden ved, hvilket betyder meget for mig.

Skriv til PeterPortræt af studerende man kan spørge.