Spørg en studerende

Hvordan er det at studere på IT-Universitetet? Er der meget at læse? Hvordan foregår undervisningen? Har man tid til et studiejob? Er festerne sjove?

Når man står over for at skulle vælge uddannelse, kan man have mange af den slags spørgsmål, som man måske ikke lige kan læse sig til på hjemmesiden.

Derfor har vi lanceret "Spørg en studerende", så du har mulighed for at kontakte nuværende studerende på hver af IT-Universitetets fire bacheloruddannelser.

De studerende kan du møde nedenfor, hvor de vil fortælle om deres uddannelse, og hvorfor de valgte ITU.

Du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord, og så vil de prøve at svare, så godt de kan, ud fra deres egne oplevelser. Det gælder både det faglige og sociale på universitetet. Der er ingen dumme spørgsmål, så spørg bare frit.

Har du spørgsmål til adgangskrav, ansøgningsprocedurer og lignende, så kontakt venligst Studie- og Karrierevejledningen.

Stine

Digital Design og Interaktive Teknologier

Mit navn er Stine, og jeg læser Digital Design og Interaktive Teknologier på 5. semester. Jeg er opvokset i Jylland, men rykkede teltpælene op for at studere på ITU. Jeg valgte DDIT, da jeg blev draget af muligheden for at blive introduceret til programmering, uden at det skulle være hele fokus for min uddannelse. Det bedste ved DDIT er efter min mening, at kurserne er så forskellige, så man stifter bekendtskab med mange forskellige områder inden for digital design.

Hvis du overvejer at flytte til København for at studere og er nysgerrig på, hvordan det er at skabe en omgangskreds på ny eller har spørgsmål til det faglige, må du endelig sende en besked til mig!

Skriv til Stine

Magnus

Digital Design og Interaktive Teknologier

Jeg hedder Magnus, og jeg læser på 5. Semester af Digital Design og Interaktive Teknologier. Jeg valgte DDIT, fordi jeg på den ene side havde flair for it og på den anden side syntes, at design lød som et spændende fag, selvom jeg aldrig havde berørt emnet før. Noget af de fedeste ved DDIT er, hvor bred uddannelsen er; man er ikke tvunget til at vide, hvad man vil arbejde med, da der er så mange muligheder bagefter. Udover at studere har jeg været en del af tutor-holdet de sidste to år og har derfor også skabt mig et meget stort socialt netværk på ITU og rundt omkring i de forskellige studieorganisationer.

Jeg kan altså svare på lidt af hvert, uanset om det er fagligt, socialt eller mere praktiske spørgsmål, du måtte sidde med.

Skriv til Magnus

Jessika

Global Business Informatics

At starte på IT-Universitetet var ikke min første ide, da jeg blev student, men jeg blev hurtig nysgerrig på, hvad en it-uddannelse indebar. Derfor valgte jeg Global Business Informatics, som på mange måder har været en positiv øjenåbner for mig. Jeg er blevet introduceret til forskellige, men virkelig fede aspekter af it-branchen, som jeg ikke kendte til før. Det, at studiet er tværfagligt, giver dig mange gode kompetencer, som man kan gå i mange forskellige retninger med.

Skriv til mig, hvis du ønsker at høre mere om Global Business Informatics, og hvordan man balancerer sit studieliv med en tidskrævende sport/hobby.

Skriv til Jessika

Sebastian

Global Business Informatics

Jeg hedder Sebastian og går på 5. semester på Global Business Informatics. Mit studie handler primært om samspillet mellem flere forskellige emnefelter – særligt it, virksomhedsledelse og samfund. Det er bl.a. en af grundene til, at jeg valgte studiet, da jeg var meget usikker på, hvor min interesse egentlig lå. I stedet for at sparke én dør op som fx programmør, åbner Global Business Informatics flere døre på klem, så man kan udforske flere fagdiscipliner og derefter gå i den retning, som man brænder mest for.

Jeg er klar til at svare på alle slags spørgsmål, du må have, men kan særligt hjælpe ift. studietvivl og fremtidsmuligheder på jobmarkedet.

Skriv til Sebatian

Marie

Data Science

Hej, mit navn er Marie, jeg er 24 år, og jeg studerer Data Science på 5. semester. Jeg er født og opvokset i Næstved, men nu bor jeg i København, ikke så langt fra universitetet. Det var faktisk lidt tilfældigt, at jeg lige endte på ITU, da jeg i sidste øjeblik skiftede mening. Men jeg er helt vildt glad for at gå her. ITU er et fantastisk sted, hvor vi har plads til alle, og fordi universitetet er meget lille, så har vi et virkelig godt studiemiljø. Vi har alle slags organisationer og klubber til en hver smag, som alle er velkomne i.

Jeg kan hjælpe med alt fra, hvordan man håndterer studiepresset, til hvordan man får tid til at have fritid eller et job ved siden af.

Skriv til Marie

Altea

Data Science

Mit navn er Altea, og jeg er en dansk-italiensk studerende på mit femte semester i Data Science. Jeg elsker at studere Data Science, for uddannelsen giver mig god indsigt i både den tekniske del og de fede måder, man kan håndtere data på. Jeg valgte uddannelsen, da den har en bred vifte af anvendelsesmuligheder, som giver mig mange muligheder for at tilfredsstille min nysgerrighed. Herudover er jeg TA og en del af flere studenterorganisationer på ITU – og i øjeblikket er jeg på udveksling i New Zealand i et semester.

Jeg elsker at dele ud af mine erfaringer, så jeg svarer mere end gerne på spørgsmål – både om det akademiske liv, studiemiljø, undervisning, socialt liv, og hvad man ellers kan lave på ITU... og selvfølgelig om udveksling gennem universitetet!

Skriv til Altea (på engelsk)

Benjamin

Softwareudvikling

Hej! Mit navn er Benjamin. I sin tid overvejede jeg både at læse antropologi, musik eller religionsvidenskab – nu er jeg så i gang med mit 5. semester på Softwareudvikling. Jeg nærmer mig derfor den sidste tid på min bachelor, som indtil videre har stået på en masse fede projekter, et udvekslingsophold i Hong Kong og en masse dejlige sociale oplevelse. På dette semester skal jeg blandt andet bruge min tid på Cybersecurity og så småt begynde at planlægge mit bachelorprojekt.

Sidder du inde med nogle spørgsmål om SWU, studielivet på ITU eller noget helt tredje, så endelig smid en besked!

Skriv til Benjamin

Clara

Softwareudvikling

Jeg hedder Clara, og jeg læser Softwareudvikling på 3. semester. Jeg vidste slet ikke, hvad jeg ville i fremtiden, men efter at have været til Coding Cafe for kvinder på ITU besluttede jeg mig for at prøve Softwareudvikling af. Det har jeg ikke fortrudt. Jeg har fået lov til at prøve kræfter med ny matematik, jeg har lært at kode, og jeg har fået lov til at udfolde mig kreativt. På Softwareudvikling arbejder vi ofte sammen i grupper og laver større projekter sammen, så jeg har mulighed for at snakke og sparre med en masse mennesker. Ud over gruppearbejde har ITU også et rigtig godt socialt sammenhold på tværs af studieretninger og årgange.

Skriv til mig, hvis du har spørgsmål til uddannelsen i Softwareudvikling.

Skriv til Clara