Bachelor i
Digital Design og Interaktive Teknologier

Om uddannelsen

På den treårige bacheloruddannelse i Digital Design og Interaktive Teknologier skal du arbejde med design af digitale teknologier – både teoretisk og praktisk. Du får indblik i forholdet mellem mennesker og interaktive digitale teknologier, og hvordan disse teknologier påvirker vores liv og samfund.

Vi anvender digitale medier og teknologier overalt i vores hverdags- og arbejdsliv. På uddannelsen kommer du til at beskæftige dig med design af interaktive digitale teknologier og samspillet mellem mennesker, når det medieres af digitale teknologier. Eksempelvis skal vi designe interaktive koncepter til virksomheder og organisationer. Vi skal også undersøge, hvordan den rivende udvikling af digitale teknologier og digitale medier forandrer vores samfund, og så skal vi analysere indhold i digitale data.Et vigtigt omdrejningspunkt i uddannelsen er interaktionsdesign, som fokuserer på, hvordan vi designer ikke bare teknologien, men også måden teknologien bruges på i samspil med mennesker og i forskellige praksisser. Arbejdet med interaktionsdesign handler således om at designe digitale teknologier og tjenester, så vi alle får mest muligt ud af dem og får en god brugeroplevelse, når vi bruger dem, uanset om det er i en professionel kontekst eller i vores hverdagsliv. Du kommer også til at arbejde med forretningsstrategi igennem forskellige designopgaver. 

Uddannelsen udbydes på dansk, men der indgår kurser, hvor undervisningen foregår på engelsk.

Med en bachelor i Digital Design og Interaktive Teknologier har du direkte adgang til kandidatuddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier.

  

Mød en studerende på Digital Design og Interaktive Teknologier

Mød Laura, som læser Digital Design og Interaktive Teknologier. Hun fortæller om, hvorfor hun valgte denne uddannelse, hvilke projekter man får lov at prøve kræfter med, og hvordan det er at læse på ITU.

Hvem læser Digital Design og Interaktive Teknologier?

Som studerende på bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier skal du være interesseret i at designe digitale teknologier. Du er nysgerrig og interesseret i at designe nye og innovative teknologier i løbet af uddannelsen og i de cases, som du kommer til at arbejde med i undervisningen. 


IT-Universitetet er i løbende i dialog og tæt samarbejde med relevante virksomheder og udbyder herigennem projekter til de studerende. I løbet af bachelorstudiet udvikler du nye metoder og tekniske færdigheder sideløbende med, at du lærer de anvendte færdigheder inden for digital design. Gruppearbejde er en stor del af uddannelsen, så du skal være motiveret for samarbejde med andre studerende.

Overvejer du at læse en bachelor i it?

Overvejer du at læse en bachelor efter sommerferien? Her kan du høre tre ITU-studerende sætte ord på, hvad de godt kan lide ved at læse en bachelor i it på ITU.

Overvejer du at læse en bachelor i IT?

Mød Mille, Marcus, Viktor og Malene fra de forskellige bacheloruddannelser på ITU, og hør dem fortælle om, hvordan det er at læse en bachelor i it. 

Her kan du høre Viktor svare på flere spørgsmål om at læse Digital Design og Interaktive Teknologier. Har du nogle spørgsmål, som ikke bliver besvaret her, så kan du skrive til Spørg en studerende.

Ugeskema

Her kan du se, hvordan en typisk uge kan se ud, når man læser Digital Design og Interaktive Teknologier:

Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sunday
08.00   Forelæsning Forberedelse Studiejob
09.00   Gruppe Forelæsning Forberedelse Studiejob
10.00 Forelæsning Gruppe Øvelser Forberedelse Studiejob
11.00 Forelæsning Gruppe Øvelser Forberedelse Studiejob
12.00 Øvelser Forelæsning Gruppe Forelæsning Forelæsning Studiejob
13.00 Øvelser Forelæsning Gruppe Forelæsning Forelæsning Studiejob
14.00 Gruppe Øvelser Gruppe Øvelser Øvelser Studiejob Forberedelse
15.00 Gruppe Øvelser Gruppe Øvelser Øvelser Studiejob Forberedelse
16.00 Forberedelse Forberedelse Gruppe   Forberedelse
17.00 Forberedelse Forberedelse Forberedelse Forberedelse
18.00   Forberedelse   Forberedelse
19.00 Forberedelse   Forberedelse
20.00      
21.00        

Studiets opbygning

Bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier er et treårigt fuldtidsstudium inddelt i seks semestre. Hvert semester skal du både følge kurser og deltage i projektarbejde, så du kommer til at anvende de teorier, du lærer, i praksis. Studiet afsluttes med et bachelorprojekt.Studiestruktur for bachelor i Digital Design og Interaktive Teknologier
1. semester 

Digital Design og Interaktive Teknologier - introduktion
(15 ECTS)


Interaktionsdesign: Kernebegreber og Perspektiver
(7,5 ECTS)
Introduktion til Programmering
(7,5 ECTS)
2. semester Brugerundersøgelser og Kvantitative Metoder 
(7,5 ECTS)
Digital Kultur og Medier 
(7,5 ECTS)
User Interface Design
(7,5 ECTS)
Physical Computing
(7,5 ECTS)
3. semester Philosophy of Science and Technology
(7,5 ECTS)
Digital Data Analysis
(7,5 ECTS)
Digitalt Materiale og Interaktive Artefakter
(15 ECTS)
4. semester
Designing Sustainable Futures
(7,5 ECTS)
Network Society
(7,5 ECTS)

Co-design
(15 ECTS)

5. semester
Kvalitative Forskningsmetoder og Akademisk Formidling   
(15 ECTS)
Konceptudvikling med Virksomheder             
(15 ECTS)
6. semester
Bachelorprojekt
(15 ECTS)
Valgfag
(7,5 ECTS)
Valgfag
(7,5 ECTS)

 

Valgfag og bachelorprojekt

Valgfagene og bachelorprojektet giver dig mulighed for at forme din egen profil. Du kan vælge dine valgfag blandt en række bachelorkurser på IT-Universitet, eller du kan tage et valgfag på et andet dansk eller udenlandsk universitet.

Bachelorprojektet kan skrives individuelt eller i grupper.

Du kan se alle kurser, der udbydes på IT-Universitetet, i kursuskataloget.Love og bekendtgørelser

Som bachelorstuderende på IT-Universitetet gælder følgende love og bekendtgørelser:

Lov om universiteter (universitetsloven)
Bekendtgørelse om bachelor- og kandidatuddannelser ved universiteterne (uddannelsesbekendtgørelsen)

Mere

Skjul

Projekteksempel

En studiegruppe på Digital Design og Interaktive Teknologier skrev et bachelorprojekt om design af sansepuder til udviklingshæmmede børn. De udforskede designmaterialer som intelligente tekstiler og digital elektronik (Arduino), hvilket førte til design af sanseoplevelser for børn, der har et behov for særlig sansestimulering.

Undervisning

Undervisningen veksler mellem forelæsninger, øvelser og projektarbejde. Projektarbejde er en væsentlig del af bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier, hvilket træner dig i at arbejde sammen med andre studerende og eksterne virksomheder og organisationer. Det betyder, at du vil arbejde med aktuelle udfordringer, og du får mulighed for at skabe dig et netværk i erhvervslivet allerede under uddannelsen.

Projektarbejdet og valgfagene dig desuden mulighed for at gå i dybden med emner, du interesserer dig for, og du får således mulighed for at forme din egen profil.

Uddannelsen samarbejder med andre internationale universiteter, og flere kurser undervises og eksamineres på engelsk.

Følg Viktor, der læser Digital Design og Interaktive Teknologier, på YouTube.

Ved siden af sit studie på Digital Design og Interaktive Teknologier laver Viktor videoer til YouTube sammen med fem medstuderende. Med sine videoer viser Viktor, hvordan han som studerende på en it-uddannelse bruger teknologi til at lave hverdagshacks.

Følg ham og resten af Tænk i Tech på youtube.dk/tænkitech


Læs mere om Tænk i Tech

Fremtid

Videreuddannelse

En bacheloruddannelse i Digital Design og Interaktive Teknologier giver dig den akademiske titel BSc (Bachelor of Science). Denne titel giver dig mulighed for at læse videre på en kandidatuddannelse på IT-Universitetet eller på et andet dansk eller udenlandsk universitet inden for en række samfundsvidenskabelige og teknisk-videnskabelige områder samt designområdet.

Du har direkte adgang til at læse videre på kandidatuddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier, hvor du kan specialisere dig yderligere inden for emner, du har en særlig interesse for. Du har direkte adgang i tre år (retskrav), hvis du har afsluttet din bachelor efter 1. januar 2019.

Derudover er du kvalificeret til at søge ind på kandidatuddannelsen i Digital Innovation & Management, kandidatuddannelsen i Spil (designsporet) og kandidatuddannelsen i Softwaredesign.
Jobmuligheder

De kompetencer, du tilegner dig i løbet af bacheloruddannelsen i Digital Design og Interaktive Teknologier, forbereder dig på en karriere både i Danmark og i udlandet. Uddannelsen har et globalt perspektiv, og fagene hjælper dig til at udvikle dine kompetencer inden for emner, der er attraktive på et globalt arbejdsmarked. Dette er eksempelvis skandinaviske fremgangsmetoder til co-design og demokratiske medieformater og arbejdsorganisationer.

Udveksling

Du har mulighed for at læse en del af din uddannelse på et udenlandsk universitet. Andet år er velegnet til et udvekslingsophold. Ved at studere i udlandet kan du specialisere din uddannelse og profil og samtidig få erfaring med at arbejde i en ny kultur i et nyt land.

IT-Universitetet har et tæt samarbejde med Georgia Institute of Technology i USA, hvilket gør det til en oplagt mulighed for udveksling, men vi har også udvekslingsaftaler med andre universiteter rundt omkring i verden, eksempelvis:

  • Australien – Queensland University of Technology
  • Australien – University of Technology Sydney
  • New Zealand – Auckland University of Technology
  • New Zealand – Victoria University of Wellington
  • Sydkorea – Hanyang University
  • USA – Georgia Institute of Technology

Vi arbejder løbende på at etablere endnu flere udvekslings- og samarbejdsaftaler.

Optagelsestal

  • Digital Design og Interaktive Teknologier optager i 2023 ca. 59 nye studerende. 
  • 85% via kvote 1, og 15 % fordeles via kvote 2. 
  • Vejledende eksamensgennemsnit fra 2023 i kvote 1: 8,7 og 2022 i kvote 1: 8,0. 

Er du interesseret i at læse på en af IT-Universitetets uddannelser, og har du spørgsmål til uddannelsens indhold, studieliv eller andet, er du velkommen til at kontakte Studie- og Karrierevejledningen.