Coding Café for unge kvinder

Går du i gymnasiet, eller er du allerede blevet student? Vil du gerne vide mere om, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan bruge den til? Så kom til Coding Café på IT-Universitetet.

Til Coding Café bliver du over fem hverdage introduceret til forskellige emner inden for Softwareudvikling og Data Science. Du får mulighed for at prøve kræfter med forskellige aspekter af programmering og kunstig intelligens, og i løbet af de fem uger vil du blandt andet:

  • lære at programmere hjemmesider og små robotter
  • få en introduktion til at arbejde med kunstig intelligens og "big data"
  • grave efter samfundsrelevant viden i store datamængder

Du får samtidig en indsigt i, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan arbejde med bagefter.


To kvindelige studerende, der taler sammen om det, de ser på en computerskærm

Hvem er det for?

Coding Café er for kvinder i alderen 16-25, der går i gymnasiet (STX, HTX, HHX, EUX eller HF) eller allerede er blevet studenter. Tøv ikke med at skrive til os, hvis du gerne vil deltage, men fx er ældre end 25 eller ikke går i gymnasiet.

Det er gratis at deltage, og du behøver ikke at kende til programmering på forhånd. Den eneste forudsætning for at deltage er, at du er nysgerrig på it.

Praktisk

Næste omgang af Coding Caféer finder sted i efteråret 2024.

Undervisningen sker på IT-Universitetet i København. Du kan selv medbringe computer eller give os besked, hvis du gerne vil låne en af os. Al anden teknologi stiller vi til rådighed. Der serveres en sandwich i pausen. Deltager du i alle lektioner, får du et deltagerbevis.

En række kvindelige undervisere, der studerer på bacheloruddannelserne i Softwareudvikling og Data Science på IT-Universitetet, står klar til at hjælpe dig og svare på dine spørgsmål. Derudover vil vi få besøg af en tidligere studerende, der fortæller om at arbejde på den anden side af en uddannelse i it.

Der et begrænset antal pladser.

 

Unge kvinder programmerer robotter

Det bedste ved Coding Café er, at man laver nogle hyggelige opgaver, får information om ITU og nye gode venner – og især variationen mellem det, var virkelig godt!

Tidligere deltager

Tilmelding

Det er i øjeblikket ikke muligt at tilmelde sig Coding Café. Skriv til os på codingcafe@itu.dk, hvis du vil have besked, når vi åbner for tilmeldinger.

Unge kvinder ved computer