Besøg ITU

Der er rig mulighed for at besøge IT-Universitetet i København og få et indtryk af, hvad det vil sige at studere en it-uddannelse. Under et besøg kan du fx møde de studerende, høre om uddannelserne og få et indtryk af studiemiljøet.

 

Åbent Hus 2024

Bliv klogere på dit studievalg, når IT-Universitetet holder Åbent Hus. Du kan se præsentationer af vores uddannelser, høre oplæg om projekteksempler og ansøgningsprocessen, og du kan stille spørgsmål til både studievejledere og studerende.

  • Åbent Hus for kandidatuddannelser: Tirsdag d. 6. februar 2024
  • Åbent Hus for bacheloruddannelser: Tirsdag d. 27. februar 2024

Læs om Åbent Hus

Studerende for en dag

Hvert semester har du chancen for at følge en studerende i løbet af en dag og opleve hverdagen på universitetet. Du kommer med til den studerendes undervisning og kan få en smagsprøve på, hvad det vil sige at være studerende på IT-Universitetets bacheloruddannelser.

Læs om studerende for en dag

Studiepraktik i uge 43

Hvert år i uge 43 tilbyder IT-Universitetet tre-dages studiepraktikforløb for dig, der er i gang med det sidste år på en gymnasiel uddannelse eller som har afsluttet én. Studiepraktik giver dig mulighed for at snuse til, hvad det vil sige at læse på IT-Universitetet og finde ud af, om en it-uddannelse måske er noget for dig.

Læs om studiepraktik på ITU

Coding Café for unge kvinder

Vil du gerne vide mere om, hvad man lærer på en it-uddannelse, og hvad man kan bruge den til? Så kom til Coding Café for unge kvinder på IT-Universitetet.

Til Coding Café bliver du over fem hverdage introduceret til forskellige emner inden for Softwareudvikling og Data Science.

Læs om Coding Café

IT-Camp for unge kvinder

På IT-Camp i skolernes påske- og efterårsferie kan du afprøve, om uddannelserne Softwareudvikling eller Data Science kunne være noget for dig. På IT-Camp for unge kvinder får du henover to dage mulighed for at prøve kræfter med et spændende program, der vil give dig indsigt i, hvad programmering, data og kunstig intelligens er.

Læs om IT-CampGymnasiebesøg

Hvis din klasse er interesseret i at opleve IT-Universitetet på nært hold, kan I besøge os som gymnasieklasse eller som hold, der har et valgfag sammen. I kan fx besøge os i forbindelse med en studietur eller på en dag i løbet af skoleåret, hvor I vil ud og snuse til universitetsverdenen.

Studerende, der sidder ved et bord og arbejder sammen om at skrive noter


Et besøg tager normalt tre timer og indeholder:

  • Møde med nuværende bachelorstuderende og oplæg om det faglige indhold på uddannelserne

  • Mulighed for at blive klogere på, hvordan livet som studerende ser ud og høre om studiemiljøet på ITU

  • En rundvisning på IT-Universitetets campus

  • En projektcase, hvor eleverne skal udvikle ideer til ny teknologi og pitche det for hinanden og de ITU-studerende

For spørgsmål eller ved interesse i besøg kan du/I kontakte kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk

Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.
Et besøg tager normalt tre timer, hvor klassen introduceres til studielivet på universitetet.

Få besøg af ITU

Der er også mulighed for at få besøg af IT-Universitetet. Med undervisningspakkerne 'Digital Dannelse' og 'Coding Classes' kommer vi ud og underviser gymnasieklasser i emner relateret til it. Du kan læse mere om de to undervisningstilbud nedenfor.
Digital Dannelse

Vi kan desværre ikke vise dig denne video uden brug af cookies. Du kan acceptere cookies i venstre hjørne af siden.

Coding Classes

IT-Universitetet i København tilbyder undervisningspakken ’Coding Classes’, som giver gymnasieelever indblik i en verden med it. To studerende fra IT-Universitetet i København underviser i 1½ time i en kombination af oplæg og konkrete øvelser. Coding Classes fokuserer på, at eleverne skal opleve den skabende og kreative side af at arbejde med it. De får selv lov at arbejde med programmering og skrive koden, og når undervisningen er omme, har de lavet deres egen lille hjemmeside.

Undervisningen kan foregegå på jeres gymnasium, hvis I befinder jer i Hovedstadsområdet. Alternativt kan I besøge os på IT-Universitetet for at modtage undervisning.

Fokus i undervisningen

Undervisningen styrker eleverne i:

  • at forstå hvad programmering går ud på
  • at få værktøjer til at arbejde med programmering
  • at få indblik i, hvor it bliver brugt, og hvad man kan med det

Kontakt kommunikationsrådgiver Stephanie Rode på srod@itu.dk, hvis du er interesseret i at booke Coding Class.
To studerende, der samarbejder på en computer og griner

Læs om Coding Classes på Sankt Annæ Gymnasium i maj 2019.

»

Eleverne bruger computerprogrammer hele tiden, men det er også meget sundt at have en lille smule forståelse af, hvad det egentlig er, de gør. Så kan man måske også være mere kritisk både i forhold til at se muligheder og begrænsninger.

Tabita Winther, gymnasielærer, Skt. Annæ Gymnasium

«