Kvinder i tech

IT-Universitetet arbejder for diversitet og en kønsmæssig balance inden for it. Dette skyldes blandt andet, at digitaliseringen påvirker os alle, og derfor er det vigtigt at både mænd og kvinder er med til at designe de nye teknologier, der skaber vores fælles fremtid.

Allerede i disse år ses det, at flere kvinder søger it-vejen. IT-Universitetet oplevede i 2017 næsten en fordobling i antallet af kvindelige ansøgere til bacheloruddannelsen i softwareudvikling.

Spørgsmålet om hvad man kan med en uddannelse i softwareudvikling bliver stadig stillet. Hvilke muligheder ligger der for én, når man står på tærsklen til erhvervslivet og studietiden er forbi? Hertil er ikke kun ét svar. En it-uddannelse åbner døren til et hav af muligheder, og der er mange forskellige veje at gå.

Nedenfor kan du møde nogen af de kvinder, der er gået it-vejen, og høre hvad de laver i dag efter at have færdiggjort deres it-uddannelse.

JULIE THORSFELT: CLOUD SOLUTION ARCHITECT, MICROSOFT DANMARK

Mød Cloud Solution Architect Julie Thorsfelt og hør hende fortælle om en livslang skabertrang og hvordan den er blevet forenet med Softwareudvikling, AI og Machine Learning i et job hos Microsoft. Her hjælper hun mennesker med at finde og bruge de bedste teknologiske løsninger i deres hverdag.

Julie har taget hele sin uddannelse på ITU. Først en bachelor i design, som ligner Digital Design og Interaktive Teknologier og efterfølgende en Kandidat i Softwaredesign.

Er du nysgerrig på AI og Machine Learning, så er en bachelor i Data Science eller Softwareudvikling måske noget for dig.
MARIE-LOUISE: DATA SCIENCE & ELITEGOLF

Mød Marie-Louise som læser Data Science og er elite golfspiller. Hun fortæller om, hvordan det er at læse på ITU, og hvordan Data Science og golfspillet måske har mere tilfælles end man lige tror.Alma Freiesleben: Student Developer, Siteimprove

Alma Freiesleben er Student Developer hos Siteimprove, hvor hun fik job lige efter sin bachelor i Softwareudvikling fra IT-Universitetet. Hun tager nemlig en pause inden sin kandidat for at samle viden og inspiration til sin videre uddannelse.

Hør Alma fortælle om, hvorfor hun brænder fra Softwareudvikling, og hvordan hun vil bruge sine it-kundskaber til at arbejde med mennesker, feminisme og klima.
Et møde med: Managing Director Nina Mathiesen

Se med når ITU-studerende Matilde Svendsen møder Managing Director hos COBE, Nina Mathiesen, til en snak om, hvordan arbejdet med Softwareudvikling og arkitektur ligner hinanden, og hvilke fælles udfordringer de har.

Et møde med: Anne-Marie Gerdes, formand for Etisk Råd

Se med når Nadia Krag, som studerer Data Science på IT-Universitetet i København, møder Anne-Marie Gerdes, overlæge på Rigshospitalet og formand for Etisk Råd. Hør deres samtale om, hvilken rolle data og kunstig intelligens spiller indenfor sundhedsvæsenet, og bliv klogere på, hvor vigtigt diversitet er i dette arbejde.

Anna Kato Ipsen: Softwareudvikler og konsulent, Nine

Hør softwareudvikler, Anna Kato Ipsen, fortælle om hvordan det er at arbejde som konsulent, og hvad man kan komme til at lave som softwareudvikler.

Anna har en kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og oplever softwareudvikling som en kreativ udfordring, hvor hun skal finde ud af, hvordan man sammensætter og designer et system, som løser problemer bedst.

Et møde med: Nana Bule, Direktør i Microsoft Danmark

Se med når Nanna Marcher, der studerende Softwareudvikling på IT-Universitetet i København, besøger Nana Bule, administrerende direktør i Microsoft Danmark, til en snak om, hvordan de oplever at arbejde med it. Hør dem tale om deres syn på teknologi, og hvordan de ser it som et redskab, der kan bruges til at løse nogen af verdens helt store udfordringer.

Gør dine drømme til virkelighed

Hvad drømmer du om? Og hvordan passer din uddannelse ind i de drømme? Måske har du et svar – måske ved du det ikke. Her kan du høre hvad Melissa, som studerer en bachelor i Softwareudvikling på IT-Universitetet, drømmer om og hvilke tanker hun har gjort sig i forbindelse med, at hun søgte ind på en it-uddannelse.

Margrethes valg - IT er også for kvinder

Mød Margrethe som læser en bachelor i Data Science på IT-universitetet i København. Her kan du høre om hvorfor hun har valgt at læse Data Science, og hvad hun tænker om at være kvinde i IT-verdenen.

Mia Pontoppidan: Technology Consulting Analyst, Accenture

Hør Mia Pontoppidan fortælle om, hvad det vil sige at arbejde som Technology Consulting Analyst hos det internationale konsulenthus, Accenture, hvor de har fokus på it og teknologi.

Mia har en kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og arbejder i dag med at rådgive virksomheder i, hvordan de får succes med deres it-implementeringer.
Nina Stausholm: ph.d. studerende, IT-Universitetet i København

Hør Nina Stausholm fortælle om, hvordan det er at være ph.d.-studerende, og hvad man kan komme til at lave som forsker.

Nina er ph.d.-studerende på IT-Universitetet, hvor hun forsker og underviser. Nina har en bachelor i matematik og en kandidat i datalogi. Hun synes, det mest spændende er, at hun kan kombinere alt det, hun har lært i både matematik og datalogi og bruge det til at løse nogle problemer i verden omkring os.Kristin Kaltenhäuser: IT Graduate, Ørsted

Hør Kristin Kaltenhäuser fortælle om, hvordan det er at være IT Graduate, og hvad man kan komme til at lave som softwareudvikler.

Kristin har er kandidat i softwareudvikling (design) fra IT-Universitetet i København og oplever softwareudvikling som et kreativt håndværk, hun kan bruge i alle mulige forskellige sammenhænge, hvor hun skal finde ud af, hvordan teknologien kan bruges til at optimere forretningsgange.Women in Tech DK: Netværk for kvinder i IT-Branchen

At være kvinde i tech-branchen kan godt være lidt af en udfordring. Der florerer mange fordomme om, at kvinder ikke kan kode eller har forstand på IT. Men det er fordomme der bunder i, at der ikke er så mange kvinder i branchen - endnu.

I denne video kan du møde Cathrine som har stiftet netværket "Women in Tech DK", og Sara der er iværksætter og CEO i techvirksomheden deemly. Begge arbejder for at skabe netværksfællesskaber med andre kvinder i tech-branchen og mere synlighed. Hvis du har en masse gode ideer og koncepter og er ny i branchen, så er "Women in Tech DK" et godt sted at starte og møde andre ligesindede.

Du kan finde mere information om netværket "Women in Tech DK" her: womenintech.dk


Tanja Danner: Director, Public & Healthcare, NNIT

Hør Tanja Danner, der arbejder som Director i Public & Healthcare i NNIT, fortælle om hvordan det er at arbejde med it og digitalisering.

Tanja har en kandidat i softwareudvikling fra IT-Universitetet i København og sidder i dag som leder, hvor hun arbejder med it-projekter, der kan hjælpe til at løse virkelige og samfundsrelevante problemer.