Xinying Hao
Kandidat i Softwareudvikling (uddannelsen hedder i dag Datalogi). Manager for det kinesiske marked, CTcoin.
HVEM?
Jeg er oprindeligt fra Kina. Nu bor jeg i Odense med min mand og min søn. Da jeg boede i København, brugte jeg meget tid på frivilligt arbejde, for eksempel til sports- og musikevents. Odense er mere stille. Jeg kan rigtig godt lide naturen her, og så er jeg rigtig glad for at spille badminton og bordtennis.
HVOR?
CTcoin er en virksomhed, der laver mønt- og seddeltællemaskiner. Vores maskiner er installeret i mere end 50 lande og bliver for eksempel brugt i banker og i offentlig transport. Jeg startede i firmaet som teknisk produktansvarlig, hvor jeg blandt andet lavede tekniske dokumenter til kunderne og samarbejdede med leverandørerne om at udvikle nye features til maskinerne. Jeg kan lide at arbejde i et internationalt miljø og muligheden for at samarbejde med folk fra forskellige baggrunde om at optimere processerne.
HVAD?
I dag er jeg manager for det kinesiske marked. Jeg besøger kunderne og introducerer produktet, og når jeg er på kontoret i Danmark, giver jeg teknisk support til kunderne. Derudover arbejder jeg med at udvikle vores position på det kinesiske marked i samarbejde med vores direktør. Det mest spændende ved jobbet er at få lov til at rejse en masse. Mit job kræver gode kommunikationsevner og en sans for, hvordan man kommunikerer med folk fra forskellige kulturer.
HVORFOR?
Jeg havde nogle venner, der læste på ITU, som fortalte mig om universitetet og uddannelsen. ITU var et ret nyt universitet på det tidspunkt, og jeg var imponeret over bygningen med det åbne rum og glaslokaler. Det åbner tankerne hos folk. Jeg valgte softwareudvikling, fordi der var gode jobmuligheder efter studiet. Jeg kunne rigtig godt lide de fag, der handlede om at samarbejde mellem kulturer. Det er lige præcis det, mit job handler om i dag.
Skolesystemet i Danmark er ret forskelligt fra det kinesiske. Her skal man ikke bare læse bøgerne, man skal også kunne fortælle, hvad man har lært, og i mange fag skal man lave præsentationer. Der er også en del gruppearbejde. Det giver god erfaring, til når man kommer i job og skal samarbejde med andre.
DET BEDSTE RÅD
Vær aktiv og vær ikke genert. Spørg altid underviseren, hvis du er i tvivl om noget. Tag til undervisningen hver gang. Og tag med til så mange arrangementer på universitetet som muligt.